WiskundE-brief nr. 347 22-05-2005

Bijdragen zijn welkom via j.andriessen@hccnet.nl of we-b@xs4all.nl
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten of niet te publiceren. Deze brief wordt gestuurd naar bijna 1800 adressen.
Het archief is te bekijken via http://www.digischool.nl/wi/WiskundE-brief

FORUM WISKUNDE IN DE LUCHT?

WISKUNDEFORUM DIGITALE SCHOOL

MODULE COMPLEXE GETALLEN GEZOCHT

SLO SITE VOOR WISKUNDE OPNIEUW INGERICHT

VACATURE DOCENT WISKUNDE (advertentie)

FORUM WISKUNDE IN DE LUCHT?

Vanaf het moment dat ik hoorde van het forum van de NVVW over wiskunde vanaf 2007 probeerde ik dit forum te bereiken. Ondanks veel mailtjes en toezeggingen is dat tot op heden niet gelukt. Mijn naam komt niet voor in de lijst der 'geregistreerden', zodat inloggen onmogelijk is.
In de vorige WiskundE-brief werd gemeld dat de site het nu Úcht doet. Dat klopt dus niet. Doodzonde, want er moet natuurlijk wel wat gebeuren met die plannen.
Jos Remijn, Dalton Voorburg

WISKUNDEFORUM DIGITALE SCHOOL

Omdat er behoefte blijkt te bestaan aan een forum voor wiskundeleraren waar je op een simpele manier gebruik van kunt maken, heb ik het wiskundeforum van de digitale school weer nieuw leven ingeblazen. Het is bereikbaar via https://www.digischool.nl/wi/community/ of direct via https://www.digischool.nl/phpBB2/viewforum.php?f=42
Gerard Koolstra (co÷rdinator WisCom)

MODULE COMPLEXE GETALLEN GEZOCHT

Voor de niveau-4 opleiding elektrotechniek ben ik op zoek naar een geschikte module waarmee de leerlingen de vaardigheid rekenen met complexe getallen kunnen leren. Voor het gebruik van de GRM heb ik zelf iets gemaakt. Het gaat dus puur om uitleg en rekenen met complexe getallen. Vorig jaar heb ik een boekje van Aarnink en Vervoort gebruikt en ik ben heel benieuwd of jullie nog iets anders weten.
Bedankt, Attie Wisse apwisse@roczeeland.nl

SLO SITE VOOR WISKUNDE OPNIEUW INGERICHT

De SLO site wordt op dit moment opnieuw ingericht. Voor wiskunde is deze inrichting inmiddels voltooid. Op de site vindt u in downloadbare vorm, onder meer de leermiddelen en achtergrondpublicaties die de afgelopen jaren binnen SLO-verband voor wiskunde zijn gemaakt.
U komt op de wiskundepagina als volgt: www.slo.nl voortgezetonderwijs vakken wiskunde

VACATURE DOCENT WISKUNDE (advertentie)

In het nieuwe schooljaar zoekt het Vossiusgymnasium in Amsterdam een docent of docenten wiskunde voor ongeveer een volledige aanstelling. Voor eerstegraadsbevoegden bestaat de mogelijkheid om ingeschaald te worden in LC. Sollicitaties / inlichtingen bij mevrouw drs. J.J.H. Ketel, Messchaertstraat 1, 1077 WS Amsterdam (telefoon 020-6620934). e-mail: vossius@vossius.nl

e-mail: j.andriessen@hccnet.nl of g.koolstra@chello.nl