WiskundE-brief nr. 421 03-06-2007

Bijdragen zijn welkom via j_andriessen[at}wanadoo.nl of we-b[at}xs4all.nl
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten of niet te publiceren. Deze brief wordt gestuurd naar ongeveer 2100 adressen.
Het archief is te bekijken via www.wiskunde-brief.nl

VERZENDING WISKUNDEBRIEF

AANPASBAAR OVERZICHT MATERIAAL VOOR WISKUNDE D

WISKUNDE ATELIER

WISKUNDEDOCENTEN SCOREN HOOG BIJ VERKIEZING VAN "DE DOCENT 2007" (zie WiskundEbrief 419)

SLO ZOEKT WISKUNDE-PROFESSIONAL MET HART VOOR LEERPLANONTWIKKELING (advertentie)

HET KALSBEEK COLLEGE IN WOERDEN ZOEKT: (advertentie)

GRATIS MAPLE TA WORKSHOPS! (advertentie)

VERZENDING WISKUNDEBRIEF

De afgelopen maanden is de WiskundEbrief verzonden in html-code. Dit in verband met problemen die te maken hadden met maatregelen tegen SPAM. De meesten van u zullen dit overigens niet gemerkt hebben.
Helaas is html-code niet geschikt voor alle mailprogramma's en levert die code dan een zeer moeilijk leesbare brief. Na wat experimenteren hopen we daar een oplossing voor te hebben gevonden en gaan we ervan uit dat de WiskundEbrief vanaf nu in alle mailprogramma's normaal te lezen is. Zijn er toch nog problemen, dan even (mail)contact opnemen.

Jos Andriessen

AANPASBAAR OVERZICHT MATERIAAL VOOR WISKUNDE D

De afgelopen en komende weken is er veel aandacht voor wiskunde-D. Het nieuwe schooljaar komt snel dichterbij, en het wordt steeds urgenter concrete plannen te maken. Op met name de ctwo-site, en bij de diverse steunpunten, is al flink wat materiaal verzameld. Naar mijn ervaring, en naar wat ik beluister ook die van anderen, is het niet altijd even makkelijk om snel te zien wat er is op een bepaald terrein. De afgelopen maanden ben ik daarom bezig geweest om een systematisch overzicht te maken van allerlei materiaal dat gebruikt kan worden bij wiskunde-D. Ik neem aan dat anderen daar ook van willen profiteren. Daarom heb ik in het wiskundelokaal van de digitale school een overzicht gemaakt, waar je heel snel bijv kunt zien welk lesmateriaal er is op het gebied van toegepaste analyse voor de havo, of welk achtergrond meateriaal er is over analytische meetkunde. (er zijn nog veel meer zoek mogelijkheden). zie www.digischool.nl/wi/wid.html Uiteraard is er nog veel te verbeteren: Er zal nog materiaal ontbreken, de gebruikte indelingen zijn misschien niet altijd handig, enz, enz Daarom zijn lovende, maar vooral ook kritische opmerkingen welkom .

Gerard Koolstra (wiscom{at]xs4all.nl)

WISKUNDE ATELIER

Donderdag 7 juni is het weer zover!
De tweedejaars studenten, van de wiskunde 2e graads opleiding aan de EHvA, presenteren dan hun atelier.
Het thema is dit jaar "de geschiedenis van de wiskunde". Onze bedoeling is om de geschiedenis van de wiskunde te laten zien aan de hand van spelletjes en/of andere leuke kijk/doe opdrachten.
Om 13:30 uur gaan de deuren van het Atelier open in lokaal (A017 bij binnenkomst word duidelijk gemaakt hoe u daar komt) op locatie KroonState. Om 16:00 sluiten wij de deuren.
Als u met de auto komt er is rond het gebouw genoeg parkeermogelijkheden, mocht u slecht ter been zijn wilt u dan mailen naar jeroen.kroes2{at]hva.nl, het is dan namelijk mogelijk om in de parkeergarage te parkeren (Zie www.ehva.nl/locatie.htm voor een route beschrijving). Als u met de metro komt, gaat u naar de halte Spaklerweg. Daar loopt u de trappen af, en gaat naar links. Vervolgens loopt u langs de Bijlmerbajes en bij de T splitsing gaat u naar rechts, u loopt dan op de Wenkebachweg. U loopt rechtdoor tot het gebouw aan de linkerkant is. Het duurt ongeveer 10 minuten. Kijkt u op de website voor een foto van het gebouw. De ingang is in het middelste gebouw.

Jeroen Kroes , Jeroen.Kroes2{at]hva.nl

Carmen heeft gewonnen!!: www.xs4all.nl/~haine/

SLo heeft de afgelopen weken twaalf nieuwe collega's aangenomen met een groot aantal deskundigheden op onderwijsgebied. We zoeken nog een collega voor Wiskunde, ook detachering behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie en een profielbeschrijving van de functie op www.slo.nl/nieuws/00145/. Reacties voor 15 juni.

HET KALSBEEK COLLEGE IN WOERDEN ZOEKT: (advertentie)

EERSTEGRAADS DOCENT m/v WISKUNDE
Betrekkingsomvang 1,0 fte.
Informatie via: www.kalsbeek.nl of www{at]ad.klarenbeek.nl
Sollicitatiebrief naar: personeelszaken{at]kalsbeek.nl

GRATIS MAPLE TA WORKSHOPS! (advertentie)

Maple TA is het wiskunde toetssysteem (via internet) voor huiswerk, toetsen en examens, en bij middelbare scholen wordt het gebruik hiervan steeds populairder!
Kom naar de gratis workshops: www.can.nl/events/details.php?id=21
Informatie over Maple TA: www.can.nl/software/details.php?id=26