Belangrijke sites:

Het vernieuwde VMBO-plein.nl
Nu kunt u het VMBO.nl, VMBO-loket.nl en de examengids.nl via dezelfde link bereiken.

De samenwerking tussen VMBO en BVE is aan alle kanten te voelen, zien en merken. Binnenkort hebben we samen ook een site:
Zorg & Welzijn BVE

Een bijzonder instrument om meer over de aansluiting van VMBO naar MBO te weten te komen is

Alle informatie over de oorlog in Irak is nog altijd te lezen op:
Oorlog in Irak

www.thinkquest.nl

Doe mee als jurylid Junior 2003

ThinkQuest Junior, de wedstrijd waarbij teams van leerlingen van basisscholen websites maken voor leeftijdgenoten. Op dit moment zijn meer dan 200 teams hard aan het werk om hun websites af te bouwen.

Half april moeten alle websites ingeleverd zijn en daarna zullen de inzendingen beoordeeld gaan worden. Voor de  jurering van de inzendingen is ThinkQuest op zoek naar  enthousiaste Internet-gebruikers die eind april of begin mei aan de hand van vaste jureringscriteria 4 à 5 websites willen beoordelen. Meld je hier
Ik heb vorig jaar ook mee beoordeeld. Het is heel leuk om te zien wat leerlingen allemaal kunnen maken. TIJD??? Max 30 tot 45 minuten per site.
aan.
Onderwerpen voor in de les:

Nederland te dik?

Op 19 april 2003 las ik het zoveelste artikel over het overgewicht van de Nederlander. Ditmaal in De Volkskrant.
Uit onderzoek blijkt dat we per jaar 31 kilo aan snoep, chips, chocolade en koekjes eten. Het waren prachtige foto's maar is het nu echt zoooo erg? Beslis zelf:

alles over snoep & nog meer snoep
Gezonde basis

Meer weten over SARS?

l
ees meer over Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) via  de site van het WHO maar dan wel in het engels.
Of in het nederlands in het SARS-dossier van de Volkskrant.

Bijscholing of omscholing:

De nieuwe gidsen zijn uit. Nederland telt naast de universiteiten 5 Hoge Scholen waar docenten bijscholingen kunnen volgen. Kijk voor meer informatie op:

Alle Hoge Scholen en Universiteiten van Nederland

Je kunt met Vakwijzer op twee manieren op internet zoeken: door een trefwoord in te tikken en op Zoek met Vakwijzer te klikken of door te kiezen voor BLADEREN. Bij de eerste optie krijg je een aantal reacties zoals bij andere zoekmachines, maar dan voor maatschappijleer. Bij de tweede optie kun je door een lijst met thema's of domeinen bladeren en zo de informatie vinden.

BLADEREN binnen de verschillende domeinen/thema's voor Zorg & Welzijn  MET VAKWIJZER

Vakbladen:

1. J/M
  2. NVDV
  3. Gezondheidsnieuws
  4. Elseviers overzicht van gezondheidsbladen

Deze webpagina wordt gemaakt voor docenten door docenten.

Uw bijdrage is zeer gewenst. Mail de community manager met interessente data, info, links en materialen.

last update 26 april 2003

Community manager Rachelle Urka
TV Uitzendingen Klokhuis:

DONDERDAG 8 MEI 2003 NIEUWE TEXTIEL
Kleding moet ons lichaam beschermen tegen hitte, kou en vocht. In  laboratoria worden hiervoor allerlei stoffen en materialen onder extreme  omstandigheden getest.

VRIJDAG 16 MEI 2003 TOFU
Wie geen  vlees op z'n bordje wil kan tofu eten. Hoe worden van sojabonen tofu-blokken en  tofu-burgers gemaakt?

VRIJDAG 6 JUNI 2003 PIZZA
Er worden  over de hele wereld meer pizza's gegeten dan hamburgers. Hoe is deze Italiaanse  pannenkoek ontstaan, hoe worden ze gemaakt?